Natuursteenvloer poleisten

stenenvloer reinigen

Natuursteenvloer polijsten

Natuursteenvloer polijsten doet u zo

Als u een natuursteenvloer in huis heeft, dan wilt u natuurlijk dat deze mooi, glanzend en als nieuw blijft. Helaas kan het natuurlijk voorkomen dat er na verloop van tijd ongelijkheden of zelfs krassen in uw natuursteenvloer komen. In dat geval is zelf uw vloer polijsten een optie. In dit blog vertellen we u hoe u dit het beste aan kunt pakken. Lees snel verder.

Nat of droog polijsten

Zodra u krassen in uw natuursteenvloer heeft, kunt u kiezen tussen nat of droog polijsten. Gaat u nat polijsten? Dan heeft u wat meer last van water. Gaat u droog polijsten? Dan heeft u meer last van stofontwikkeling. In beide gevallen is het resultaat hetzelfde. Wat u ook kiest, begin altijd op een onopvallend plekje in huis om aan te voelen hoeveel druk u uit moeten oefenen, welke polijstpads u moet gebruiken, etc.

Voorbereiding

Zodra u gaat polijsten, begint u met een grove korrel. Hierbij denkt u aan korrel 50 en 100. Deze korrel zorgt ervoor dat de grootste krassen en oneffenheden verwijderd worden. Beweeg de polijstpad gelijkmatig over uw vloer en druk zacht tot middelmatig. Begin met 50 en daarna 100. Zijn de grootste oneffenheden en krassen weg? Ga dan door naar de volgende stap.

Voorbewerking

Zodra u de grote oneffenheden hebt verwijderd, kunt u met de andere korrel aan de slag. Korrel 200, 400 en 800 zijn hier geschikt voor. Hiermee zorgt u voor de voorbewerking van uw natuursteen. Ook hier begint u zachtjes met korrel 200 om zo op te bouwen naar korrel 800.

Afwerking

Nu de meeste krassen en oneffenheden verdwenen zijn, kunt u verder met de fijnste korrels: 1500 en 3000. Polijst hier nog even mee op een hoog aantal toeren voor een mooie gladde ondergrond. Zodra u klaar bent, kunt u de glans terugbrengen in uw vloer. Dit doet u met een biff pad op een hoog aantal toeren. Hierna zal uw vloer weer glanzen als nieuw!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het polijsten van een natuursteenvloer? Of wilt u het reinigen en polijsten van uw natuursteenvloer aan een gerenommeerde expert overlaten? Neem dan gerust contact met ons op.