Industrieel decor: tips om je te inspireren

tv kast industrieel

De industriële stijl van inrichten is nauw verbonden met het succes van de New Yorkse lofts in de jaren 60 en 70. Grote industriële ruimtes, met rustieke afwerkingen, werden bewoond door jonge bewoners, onder wie dichters, schilders, musici en filmmakers, die deze ruimtes omtoveren tot zeer moderne woningen.

Talloze Hollywoodfilms hebben deze lofts afgebeeld met gipsloze muren en blootliggende leidingen. Wat op het eerste gezicht een zekere vreemdheid uitstraalde, is vandaag uitgegroeid tot een door velen begeerde stijl, die synoniem is met moderniteit en goede smaak. Voor je om industriële decoratie in jouw woonkamer toe te passen, hebben wij hieronder enkele tips en inspiraties voorbereid.

tv kast industrieel

Verbrand cement

Gebrand cement geeft een super modern en industrieel tintje aan elke kamer, en is bovendien heel gemakkelijk schoon te maken. Gebrand cement kan in verschillende afwerkingen in jouw kamer worden gebruikt: op de vloer, op de muren en zelfs op het plafond.

Een andere verwante optie is om een deel van jouw muren zonder de definitieve afwerking te laten, dat wil zeggen, de bakstenen zichtbaar te laten. Het is echter belangrijk goed na te denken over dit soort afwerking, zodat het rustiek en doelgericht is, zonder dat het overkomt als een tekortkoming in het werk.

Metalen meubelen

Voor een meer industriële stijl is een perfecte keuze metalen meubilair, zoals stoelen, tafels en kroonluchters. Deze artikelen kunnen worden uitgevoerd in grijs, zwart, zilver en zelfs koper, al naar gelang de toon die je de inrichting van de kamer wilt geven.

Om het decor een moderne stijl te geven, kunt je kiezen voor een tv kast industrieel, waarbij elementen in hout met ijzer worden gecombineerd. Het resultaat is een complete kamer, harmonieus en met veel persoonlijkheid.

Rustiek hout voor het decoreren van de woonkamer

Het is niet genoeg om hout te zijn, voor een goede decoratie met industriële sporen moet het gebruik van hout rustiek zijn. Een eettafel met een blad van sloophout kan de toon zetten voor een gedurfde decoratie in jouw woonkamer.

Een tv kast industrieel in dit materiaal is ook een duurzaamheidsfactor, aangezien de grondstoffen worden hergebruikt. Op die manier decoreert je en beschermt je tegelijkertijd het milieu.

Zichtbare buizen en balken zetten de toon voor een industriële inrichting

Het lijkt misschien verkeerd, maar in een industriële inrichting hoeven de buizen en balken niet te worden afgedekt, integendeel, zij geven de esthetische charme aan jouw ruimte. Bovendien is het een functionele optie, want je creëert nieuwe energiepunten in jouw kamer, zodat je geen muren hoeft te breken.