Verzeker jezelf wanneer je op jezelf gaat wonen

Wanneer je op jezelf gaat wonen dan komen er talloze voordelen erbij kijken. Zo kun je zelf bepalen wat je iedere dag gaat doen zonder rekening met anderen te houden. Je kunt echt je eigen leven leiden in je eigen huis. Elke dag koken wat je zelf lekker vindt. De voordelen springen ervan af. Naast deze goede voordelen heb je helaas ook punten waar je op zou moeten letten. Op jezelf wonen kan best prijzig zijn. Je moet van alles en nog wat betalen, maar ook van alles en nog wat afsluiten. Je kunt hier denken aan energie, water en gas. Maar het is ook verstandig om hier te denken aan bijvoorbeeld verzekeringen. Jezelf verzekeren kent veel voordelen. Wanneer je een pand gedeeltelijk of helemaal huurt, dan moet je als huurder brandverzekering afsluiten. Een brandverzekering huurder kan ervoor zorgen dat je tijdens een brand goed verzekerd bent. In deze blog komen er een aantal verzekeringen naar voren, die erg handig kunnen zijn om af te sluiten. 

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Allereerst is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is er voor situaties waarbij jij per ongeluk schade veroorzaakt aan een ander. Dit geldt ook voor het veroorzaken van schade van andermans spullen. Let op! Het moet wel per ongeluk aangebracht zijn. Mocht er sprake zijn van opzet, dan ben je niet verzekerd. Zo een aansprakelijkheidsverzekering kan best handig zijn. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Gelukkig of jij zelf niet alles te vergoeden als je zo een verzekering hebt. Wanneer je kinderen hebt of huisdieren, dan zijn deze automatisch meeverzekerd. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren schade veroorzaken, dan wordt dit ook verzekerd. De kosten liggen laag voor deze verzekering. Je betaalt gemiddeld zo een 3 tot 4 euro per maand. 

Inboedelverzekering afsluiten

Een andere verzekering, wat erg handig kan zijn bij het op jezelf wonen is de inboedelverzekering. Zo een inboedelverzekering zorgt ervoor dat jij goed verzekerd kan zijn wanneer er sprake is van schade of verlies van jouw eigendommen. Deze eigendommen zijn eigendommen die niet aan het huis vastzitten. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld denken aan een kast of aan een bank. Verder zijn er super veel andere voorbeelden waar je aan zou kunnen denken. Bij een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen bijvoorbeeld inbraak, vandalisme en waterschade. 

Buitenhuisdekking

Naast de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering heb je ook een buitenshuisdekking. Deze verzekering is ook handig. Je bent dan in de gevallen verzekerd, waarbij jouw spullen buiten beschadigd raken of wanneer je deze spullen buiten verliest. De inboedelverzekering is een beetje hetzelfde, alleen het verschil is dat het nu om situaties gaat voor buiten het huis. Deze schade of verlies van eigendommen vindt buiten plaats. Je kunt de buitenhuisdekking als aanvulling op de inboedelverzekering afsluiten. Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, dan is dit vaak een optie om erbij te verzekeren. Verder ben je met een buitenshuisdekking ook verzekerd in gevallen waarbij je je eigendommen in een afgesloten ruimte achter laat. Je zou hier kunnen denken aan bijvoorbeeld een kluisje in de sportschool. Tot slot ben je verzekerd voor verlies van paspoorten, contant geld tot 250 euro en sieraden.