Ga je thermowood kopen bij HOUTvakman.be. 

hout bij HOUTvakman.be

Bij HOUTvakman.be vindt u een uitgebreide collectie thermowood, speciaal verduurzaamd hout voor buiten. Het thermo wood van HOUTvakman.be wordt met name gebruikt voor gevels & terrassen, maar ook voor de vervaardiging van (luxueuze) overkappingen, buitenwanden, schuttingen & poorten. Speciaal om u voor al deze toepassingen een passend product aan te bieden hebben wij een ruime collectie planken, balken, latten, rabat & terrasplanken uitgewerkt: Voor ieder project het juiste hout. 

Ideaal soort hout voor zichtwerk. 

Thermowood is met name populair voor “zichtwerk” en een stuk minder voor (zwaarder) constructiehout. Een reden hiervoor is dat er al wat “zachtere” houtsoorten gebruikt worden en door het thermisch modificeren neemt de sterkte ook nog wat af. Vandaar dat wij een relatief kleine collectie balken & latten aanbieden – met name “hoekbalken / afwerklatten om de randen mooi & strak af te werken – maar wel heel veel planken, terrasplanken en met name rabatplanken. 

Onze collectie rabat is uniek te noemen. In principe bieden wij 3 “hoofdsoorten” rabat aan: met tand & groef, met overlap & open. Binnen onze tand & groef collectie vindt u o.a. een uitgebreide collectie planchetten. Zweeds rabat, blokprofiel & halfhouts rabat zijn populaire profielen van rabat soorten met overlap en binnen onze collectie “open rabat” vindt u het rhombusprofiel, maar ook B-fix rabat, ideaal voor zowel gevel als terras. 

Nadelen van het gebruiken van thermowood?

Ja ook die zijn er. Thermowood biedt diverse voordelen, maar over het algemeen is dit hout wel wat kwetsbaarder voor beschadigingen en scheuren – bijv. tijdens transport – met name binnen de ‘dunnere delen’ van geschaafde profielen. Wij adviseren u dan ook altijd om wat extra hout te bestellen (zo’n 8 a 10%). Zo bent u verzekerd van voldoende hoogwaardig materiaal om uw klus succesvol af te ronden. Met welke klus u ook aan de slag gaat, altijd het juiste hout bij HOUTvakman.be