Je woning direct verkopen

Je woning direct verkopen kan nodig zijn als je al een nieuwe woning hebt. Ook kan het zijn dat je gaat scheiden en dat de woning snel verkocht moet worden. De vraag is natuurlijk hoe je je woning direct verkopen kunt. Dit kun je op verschillende manieren doen en er zijn verschillende factoren waar je naar moet kijken. Hoe verkoop ik mijn woning? Waar moet ik op letten? Moet ik wat doen aan mijn woning? Al deze vragen komen veel voor bij mensen die hun woning willen verkopen. In dit artikel beantwoorden we deze vragen en is het verstandig om dit eens grondig door te lezen.

Woning direct verkopen: Prijs bepalen

Wat is het eerste dat er in je opkomt als je denkt aan het verkopen van een woning? Dat is natuurlijk de prijs, want wie houdt er nou niet van geld? Je moet erachter komen wat de waarde is van je woning, voordat je deze kunt verkopen. Bepaal je de waarde zelf? Nee, dit is niet verstandig omdat je hier helemaal geen ervaring in hebt. Een opkoper is een specialist op het gebied van taxatie, hierbij spreken we vooral over het taxeren van vastgoed. Schakel daarom een opkoper in de buurt in om langs te komen, hierbij wordt het hele huis gecontroleerd. Op basis van een rapport kun je de waarde vaststellen en kun je gaan nadenken over de vraagprijs van de woning. Wil je een extra hoge vraagprijs of blijf je er een beetje onder? Als je een woning direct verkopen wilt, is het verstandig om de prijs op de waarde te houden of juist eronder te zitten. Op deze manier is het aantrekkelijk voor een koper om het huis te kopen en ben je hier ook snel vanaf. 

Huis klaarmaken voor de verkoop

Als je de prijs van je huis hebt bepaald met een opkoper, is het tijd voor het klaarmaken van je woning. Potentiële kopers komen natuurlijk naar je huis om deze te bezichtigen, hierbij kijken ze daadwerkelijk naar alles. Is je woning een troep en zijn er veel dingen niet onderhouden? Dan gaat de verkoop in de meeste gevallen niet door en komt dit ook helemaal door jezelf. Zorg er daarom altijd voor dat de woning helemaal opgeruimd is, berg persoonlijke spullen op en zorg voor het onderhoud. Is er een lekkage in de badkamer? Zorg ervoor dat deze gemaakt wordt voordat er potentiële kopers lang je woning komen.

Je huis laten zien

De potentiële kopers moeten je huis van tevoren kunnen bekijken, hoe doe je dit? Dat is simpel met een foto. Maak hierbij niet gebruik van een foto die je maakt met je mobiel, maar juist een professionele foto. Deze laat je maken door een beroepsfotograaf die hier ervaring in heeft. Laat professionele foto’s maken van de hele woning en zorg ervoor dat je sommige hoeken niet laat zien. Op deze manier maak je de kopers nieuwsgierig en komen ze wellicht langs voor een rondleiding. Wat moet je echt vermijden? Filters: dit is een grote afknapper op een foto bij de verkoop van een woning en dit moet je echt vermijden. Op deze manieren kun je de woning direct verkopen, ideaal natuurlijk!

Snel je huis verkopen doe je via www.snel-woning-verkopen.nl.