Blauwe steen binnendorpels bij COMPOSIETvakman.be: Voordelig online

arduin dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Een sfeervolle dorpel van arduin  kopen doet u bij COMPOSIETvakman.be. Met een gerichte collectie blauwe steen dorpels – die online eenvoudig te bestellen zijn – is de kans groot dat u bij ons slaagt voor een passende arduin dorpel op maat. Wij staan garant voor topkwaliteit arduin, zorgvuldig maatwerk in eigen beheer, een snelle levering & een scherpe (online) prijs. Altijd een passende arduin dorpel bij COMPOSIETvakman.be!

arduin dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Gezoete blauwsteen.

Voor toepassingen binnenshuis wordt praktisch altijd gekozen voor gezoet blauwe steen, zowel licht gezoet, maar vooral donker gezoet. De term ‘zoeten’ betreft de laatste stap in het schuurproces van blauwe steen. Bij zoeten gebeurd dit met een hele fijne korrel. Zoeten zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak. Het zoeten van Arduin is een van de authentieke bewerkingswijzen van Belgisch hardsteen en zorgt voor een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar en deze bewerking zorgt voor een minimale vuil- & en wateropname. Daarnaast zorgt een gezoete afwerking voor die kenmerkende ‘matte glans’ en bijzondere kleurtint van het echte ‘Belgian blue’ Arduin.

Bij arduin wordt gesproken over ‘licht / blauw gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van beide blauwsteen afwerkingen volledig gelijk, het verschil betreft primair de kleur van het hardsteen. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het arduin. Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint (Belgian blue) van authentiek arduin. Donker gezoet Belgisch hardsteen neigt meer naar antraciet als basiskleur.

Licht / blauw gezoet arduin is enorm pofpulair dankzij de toegankelijke & sfeervolle grijstint (met blauwe schijn) en de prachtige natuurlijke uitstraling. Het echte ‘Belgian blue’ combineert een sfeervolle uitstraling met een stoer accent. Licht gezoet blauw Belgisch hardsteen heeft een hele lichte satijnglans, maar oogt relatief ‘mat’. Houdt ook rekening met lichte cirkelvormige schuursporen (dankzij de medium korrelgrootte).

Voor welke arduin dorpel kiest u? Of twijfelt u toch nog tussen natuursteen & composiet. Al is het maar voor de zekerheid, hier kunt u rustig op uw gemak alle binnendeur dorpels van COMPOSIETvakman.be bekijken!