7 gezondheidsvoordelen van betonnen vloeren

Wanneer we een materiaal voor de vloer in huis kiezen, speelt de invloed van de vloer op gezondheid en welzijn zelden een rol. Kosten, comfort, uiterlijk en onderhoud hebben over het algemeen prioriteit. Zou het niet geweldig zijn als u een vloer zou kunnen hebben die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook daadwerkelijk uw blootstelling aan vervelende stoffen vermindert, het gemakkelijker maakt om te ademen, uw humeur verbetert en goed is voor uw huisdieren? Betondecor bespreekt hieronder de 4 grootste gezondheidsvoordelen van het kiezen voor de betonnen vloer. 

1. Allergenen

Als u op zoek bent naar verlichting van allergieën, kan het helpen om uw kamerbrede vloerbedekking te verwijderen en te kiezen voor decoratieve gepolijste betonnen vloeren. Als het om allergieën gaat, kan vloerbedekking een van de grootste oorzaken zijn van uw lijden, omdat het moeilijk schoon te houden is en vaak een toevluchtsoord wordt voor huisstofmijt, pollen en andere allergenen. Betonnen vloeren kunnen deze klachten verlichten, omdat ze geen allergenen vasthouden en gemakkelijk schoon te maken zijn.

2. Luchtkwaliteit

Blootstelling aan giftige schimmels in huis is de oorzaak van aandoeningen variërend van hoofdpijn tot ernstige luchtweginfecties en aandoeningen van het immuunsysteem. Schimmel kan gedijen op elk organisch materiaal, vooral in warme, vochtige omstandigheden. In tegenstelling tot hout, tapijten gemaakt van natuurlijke vezels en andere organische materialen, ondersteunen betonnen vloeren 

3. Schoonmaak

Weinig vloermaterialen zijn vriendelijker voor huisdieren en hun eigenaren dan béton ciré. De poten van uw huisdier, die vaak in direct contact staan ​​met het vloeroppervlak, worden niet blootgesteld aan schadelijke chemicaliën. Voor eigenaren van gezelschapsdieren die allergiegevoelig zijn, zullen gladde vloeroppervlakken zoals gepolijst beton huidschilfers van huisdieren niet vasthouden zoals tapijt, waardoor de huidschilfers gemakkelijk te verwijderen zijn tijdens een routinematige reiniging.

4. Persoonlijkheid is rust

Wonen in een huis dat uw persoonlijkheid en smaak weerspiegelt, kan uw humeur verbeteren en een gevoel van rust bevorderen. Met béton ciré kun je een speciaal vleugje feng shui aan je vloeren toevoegen door vlekken, kleurstoffen en decoratieve gravures te gebruiken om een ​​eindeloze reeks aangepaste effecten te creëren. Bron: https://betondecor.be/