Hoe weet je of je genoeg ventileert?

hoe weet je of je genoeg ventileert

Ventileer je wel voldoende?

Het moge inmiddels bekend zijn dat het belangrijk is om je woning goed te ventileren voor een gezond binnenklimaat. Maar hoe weet je eigenlijk of je wel voldoende ventileert? Is het ook mogelijk om te veel te ventileren? Allemaal vragen waar we in dit blog verder op ingaan. Lees snel verder.

Zo weet je of je genoeg ventileert

Om goed in kaart te kunnen brengen of je wel genoeg ventileert, kun je het beste een CO2 meter in huis halen. Met het in elke kamer ophangen van een CO2 meter meet je eenvoudig de luchtkwaliteit in elke ruimte in huis. Daarnaast kun je ook een vochtmeter toevoegen om het binnenklimaat nog meer te verbeteren. Deze meters geven dan ook aan wanneer je moet ventileren. Wil je constant ventilatie in huis hebben? Dan kun je altijd een ventilatierooster bestellen.

Beter ventileren in huis

Hoe kan ik beter ventileren in huis? Naast een ventilatierooster kun je nog meer doen voor een betere luchtkwaliteit in huis. Denk hierbij aan het in huis halen van bepaalde huisplanten die de lucht zuiveren. Daarnaast is het altijd goed om gewoon een raampje standaard open te hebben staan. Het belangrijkste is dat je voor een stroom lucht zorgt die oude en vuile lucht naar buiten begeleidt en nieuwe frisse lucht naar binnen haalt.

Kun je te veel ventileren

Alles waar ’té’ voor staat, is niet goed. Maar kun je ook te veel ventileren? Gelukkig niet! Ventileren is essentieel om ervoor te zorgen dat schimmels en vocht geen mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen in huis. Door slechts een kwartiertje per dag de ramen open te zetten, ventileer je je woning al tamelijk goed. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat je nadelen ondervindt aan het ventileren.

Meer weten

Wil je meer weten over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen? Klik dan hier.