Wat kost het inschakelen van een dakwerker?

Dakwerker

Je kunt een dakwerker voor verschillende dingen inschakelen. Denk hierbij aan het repareren van een scheur in de dakbedekking, of het vervangen van kapotte dakpannen. Maar ook het renoveren van een dak of het vervangen van dakgoten zijn hier onderdeel van. Maar wat kost het inschakelen van een dakwerker? 

Wat doet een dakwerker? 

Om te begrijpen wat een dakwerker precies kost, moet je weten wat een dakwerker precies doet. Hieronder vind je een aantal taken met daarbij de gemiddelde prijs.

Dakreparatie – € 25,- tot € 35,- per uur 

Bij een dakreparatie gaat het vaak om het maken van een scheur in de dakbedekking, het repareren van een dakpan of het vervangen van een dakgoot. Eerst gaat de dakwerker op zoek naar de schade, vervolgens maakt hij of zij de plek schoon en bereiden ze hun werk voor en daarna gaan ze aan de slag. 

Nieuw dak leggen – € 30,- tot € 45,- per uur 

Bij het leggen van een nieuw dak kun je op twee manieren naar de prijs kijken. In sommige gevallen moet het oude dak er eerst nog afgehaald worden, in dit geval valt de prijs hoger uit, maar in andere gevallen kan de nieuwe dakbedekking gewoonweg over het oude geplaatst worden. Dit kan bijvoorbeeld bij bitumen daken gedaan worden. 

Dakonderhoud – € 35,- tot € 45,- per uur 

Denk bij dakonderhoud aan punten zoals reinigen, inspecteren en kleine reparaties uitvoeren. Dakonderhoud is erg belangrijk, omdat het de kwaliteit van het dak behoud. Je kunt dit systematisch laten uitvoeren zodat het dak extra lang mee gaat. 

Dakrenovatie – € 50,- tot € 120,- per m²

Een dakrenovatie is het duurste van de taken. Vaak gaat het hierbij om het vervangen van de dakbedekking, maar het kan ook zijn dat de volledige dakconstructie vervangen moet worden. Dit duurt vaak enkele dagen en zorgt voor veel impact. 

Dakwerker

Hoe is de prijs opgebouwd? 

De prijs van een dakwerker is als volgt opgebouwd: De arbeidskosten, de materiaalkosten en de overige kosten. De arbeidskosten worden ook wel het uurtarief genoemd en verschillen vaak per dakdekker. De materiaalkosten doelen op alle materialen die gebruik worden tijdens een renovatie of reparatie, en de overige kosten gaan over onderdelen zoals de voorrijkosten.