Tips voor azijnvlekken op natuursteen verwijderen

Tips voor azijnvlekken op natuursteen verwijderen

Azijnvlekken op natuursteen verwijderen: tips

Natuursteen is een prachtig materiaal dat elegantie en schoonheid toevoegt aan elk interieur. Of je het nu als vloer hebt of als wandtegels. Het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn met bepaalde stoffen die vlekken kunnen veroorzaken. Een van die stoffen is azijn. Azijn kan vlekken achterlaten op natuursteenoppervlakken en het kan lastig zijn om deze vlekken te verwijderen. Daarom krijg je van ons in dit blog wat tips voor het verwijderen van azijnvlekken uit natuursteen.

Ben er snel bij

Zodra het aankomt op vlekken natuursteen verwijderen, handel dan snel! Hoe langer de azijn op het oppervlak blijft zitten, hoe dieper het in het materiaal kan doordringen en hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen.

Goed deppen

Dep de azijnvlek voorzichtig met een zachte, absorberende doek of keukenpapier. Vermijd wrijven, omdat dit de azijn verder in het materiaal kan duwen. Voorzichtigheid in het depwerk is dus geboden.

Gebruik een pH-neutrale reiniger

Spoel de vlek af met water en gebruik vervolgens een pH-neutrale reiniger die geschikt is voor natuursteen. Gebruik een zachte borstel om de reiniger voorzichtig in te laten werken. Spoel grondig af met schoon, lauw water en droog het oppervlak af met een zachte doek.

Maak een pasta

Als de vlek nog steeds zichtbaar is, maak dan een pasta van zuiveringszout en water. Breng de pasta aan op de vlek en laat deze enkele uren drogen. Spoel daarna af met water en droog het oppervlak af door voorzichtig te deppen met een zachte doek.

Gebruik een azijnverwijderaar

Als de bovengenoemde methoden niet werken, kun je altijd nog een commerciële azijnverwijderaar voor natuursteen proberen. Volg goed de instructies op de verpakking en test het product eerst op een onopvallend deel van de natuursteen om er zeker van te zijn dat het geen schade veroorzaakt.

Meer tips

Behoefte aan meer tips op het gebied van interieurverzorging en schoonmaak? Lees dan meer van onze blogs.