Soorten dekbedden

dekbed

In de winter wil je lekker warm liggen, in de zomer wil je het juist niet te warm hebben. Daarom is een goed dekbed van het grootste belang, te koud in de winter of te warm in de zomer geeft je geen comfortabele nachtrust. Het lijkt eenvoudig om een goed geschikt model te vinden, toch is het niet zo simpel als het lijkt. Het aanbod in de webshop van smulderstextiel.be is groot, zo vind je altijd het dekbed wat bij je past en waar jij lekker comfortabel onder slaapt. 

dekbed

Wat voor dekbed is geschikt voor jou?

Niet ieder dekbed is geschikt voor iedereen, waar de een het snel warm heeft ligt de ander nog te rillen van de kou in de winter. Met de warmteklasse worden de verschillende modellen aangeduid, warmteklasse 4 bijvoorbeeld is perfect voor in de zomer. Deze dekbedden isoleren niet zo goed als een model voor de winter. Warmteklasse 1 is voor mensen die het snel koud hebben in de winter, de warmte wordt bij dit exemplaar goed vastgehouden waardoor je lekker comfortabel slaapt.

Materiaal in je dekbed

Er zijn verschillende soorten vullingen die allemaal een andere eigenschap hebben, zo is dons lekker zacht en heeft een uitstekende isolerende werking. Synthetisch materiaal is perfect als je snel last hebt van een allergie, wol gebruik je meestal als je het snel koud hebt en toch warm wilt slapen. Voor de zomer wanneer het warm is kun je met een bamboe vulling heerlijk slapen, dit materiaal is namelijk lekker koel om onder te liggen. Zo heeft iedere vulling en ieder dekbed zijn voor en nadelen.