Gepolierde beton voor jouw oprit

Een oprit van gepolierde beton ziet er strak uit en is onderhoudsvrij, maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een betonnen oprit? Er zijn meerdere voor- en nadelen, en wij hebben ze voor je verzameld.

Voordelen van een gepolierde betonnen oprit

Een normale oprit van tegels of klinkers zal voor de meesten voldoen, maar toch zie je al snel dat je auto langzaam wegzakt en een verzakking van je oprit veroorzaakt. Wanneer je gepolierde beton voor je oprit gebruikt kan je zwaardere voertuigen dicht bij jouw huis parkeren. Het beton is vele malen sterker en verzakt niet dankzij een groter oppervlak. Dit grote oppervlak is tevens naadloos, wat een strak uiterlijk geeft vlak voor je huis.

Een ander groot voordeel is het gebrek aan onderhoud. Een betonnen oprit is makkelijk schoon te maken met een waterslang of hogedrukspuit. Ook hoef je nooit meer onkruid te bestrijden of verwijderen, aangezien dit niet door de betonvloer heen kan groeien.

Nog een voordeel is het uiterlijk. De oprit geeft een modern uiterlijk aan het huis en straalt luxe uit. De oprit kan zelfs helemaal doorlopen richting de garage voor een seamless look.

Nadelen van een gepolierde betonnen oprit

Helaas zijn er ook nadelen die je moet meenemen in je beslissing voor een betonnen oprit. Ten eerste kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het beton. Dit is het gevolg van een van de eigenschappen van dit materiaal. Omdat beton krimpt en uitzet door middel van temperatuursverandering kan het voorkomen dat er tijdens deze exotherme reactie kleine scheurtjes ontstaan. Dankzij speciale afwerkingsmethoden kan dit voorkomen worden, raadpleeg daarom altijd een gepolierde beton expert om te kijken wat jouw opties zijn.

Een ander nadeel kan gladheid zijn. Een betonnen oprit is glad afgewerkt en kan daarom erg glad zijn wanneer deze natgeregend is. Aangezien een oprit vaak afloopt vormt dit niet een groot probleem, omdat het water vanzelf wegloopt.

Een laatste nadeel is het schoonmaken van de oprit. Hoewel dit ook als voordeel wordt genoemd, moet je oppassen met wat voor middelen je het beton schoonmaakt. Bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen vlekken achterlaten in het beton, welke je er niet meer uit kan halen. Let daarom goed op welke middelen je gebruikt tijdens het schoonmaken van je betonnen oprit.