Beton in en buitenshuis; de nieuwste trend!

Beton is één van de heetste nieuwe trends voor muren, vloeren, badkamers, toonbanken, woonkamers en meer. Of het nu gaat om ruime nieuwbouwwoningen met uitgebreide betonnen looppaden of één kamer renovatie met gebeitste betonnen vloeren; de aantrekkingskracht van het gebruik van beton voor het interieur groeit. Beton is niet langer glad, grijs en saai; het wordt nu beschouwd als een mooi en decoratief element. Huiseigenaren, architecten en ontwerpers erkennen tegenwoordig ook deze waarde van het gebruik van beton in hun ontwerpen en projecten. Met decoratief beton kunt u zelf beslissen welke tint u in uw kamers wilt. De verschillende mogelijke texturen en patronen hebben van beton het meest veelzijdige, duurzame en economische materiaal op de tegenwoordige markt gemaakt. In onderstaand artikel krijgt u een idee van hoe op maat gemaakt beton, in dit geval Beton Ciré of Beton Lissé, kan worden gebruikt in uw eigen huis of bedrijf.

Beton ciré 

Beton ciré heeft een glanzende, glanzende afwerking. De ontwerpmogelijkheden voor beton ciré zijn enorm. U kunt bijna elke kleur kiezen, patronen maken of interessante aggregaten of objecten in het beton opnemen voordat u gaat polijsten. Beton ciré is populair omdat het sterk en gemakkelijk te onderhouden is. Het is gebaseerd op ecologische componenten en geeft een nieuw karakter aan uw woonkamer. Het is gemakkelijker te installeren met de kant-en-klare kits die al zijn gedoseerd op basis van het te behandelen oppervlak. Bovendien zijn de essentiële toolkits tegen lage kosten verkrijgbaar om het aanbrengen gemakkelijker te laten verlopen.

Beton lissé


Het meest basale type betonafwerking is beton lissé, een glad oppervlak dat ontstaat door het gebruik van dekvloeren. Direct na het plaatsen van het beton in de vormen gebruiken de betonafwerkers een dekvloer om het oppervlak van het beton waterpas te maken. Dekvloeren bestaan ​​vaak uit lange stukken metaal of hout die over het betonoppervlak worden getrokken om overtollig beton te verwijderen en gaten in het betonoppervlak te vullen. Nadat het beton is bewerkt met een dekvloer, gebruiken de betonafwerkers troffels om het oppervlak van het beton glad en fijn te maken. Dit kan handmatig of mechanisch worden gedaan. Om het beton lissé met de hand glad te strijken, wordt een hand-troffel, meestal bestaande uit een plat stalen blad met een handvat, over het oppervlak van het beton geduwd en getrokken. Er zijn elektrische troffels, welke eruit zien als grote ventilatoren, beschikbaar, welke doorgaans worden gebruikt in grote commerciële en industriële projecten waar het gebruik van hand troffels niet mogelijk is. 

Bron: Betondecor