Advies voor het uitzoeken van een bed

bed

Het wordt vaak gezegd dat je een bed niet koopt op basis van het uiterlijk van het bed. Toch kiezen de meeste mensen het bed daarentegen wel op basis van hoe deze eruit ziet. Hoe mooi het bed ook is, als jij er niet lekker op slaapt dan heeft deze weinig kans van slagen. Op deze pagina daarom een aantal tips die je erbij helpen om het juiste bed uit te kiezen.

Tips voor het kiezen van een bed

De eerste tip voor het kiezen van een bed is door verder te kijken dan het uiterlijk. Natuurlijk wil je ook dat deze er goed uitziet, maar neem comfort als prioriteit. Er zijn nog meer handige tips die het uitzoeken van het bed makkelijk maken. Ga jij voor een boxspring om in te slapen? Dan kun je kiezen uit verschillende type bedden. Aangeraden wordt om voor een pocketveer te gaan. Pocketveren zijn populair omdat de persoon naast je weinig merkt wanneer jij beweegt. Bij Bonell-veren daarentegen schudt de persoon naast je in bed mee wanneer jij je omdraait. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wil jij er helemaal zeker van zijn dat het bed optimaal werkt om jou in slaap te krijgen? Ga dan eens langs bij een slaapadviseur. Deze kijkt precies hoe jij op de matras ligt en welke bij jou past. Een slaapadviseur heeft er overigens voor geleerd om te zien hoe iemand het beste op een bepaald bed slaapt. Omdat dit per persoon verschilt en omdat je nog vele uren door zult brengen op de matras zal je hier ongetwijfeld geen spijt van krijgen. Wie dichtbij Antwerpen woont kan voor slaapadvies terecht bij Sleepwise. Van tevoren kun je gemakkelijk een afspraak maken.

Het voorgaande is ook direct de reden waarom je een bed nooit online moet kopen. In dat geval heb je nooit de kans om het bed uit te proberen. Aan de hand van reviews online is nooit in te schatten of jij er ook lekker op zult slapen. Bovendien moet je eerst nog zien of alle reviews online echt zijn.